درمان لنف ادم چگونه انجام می شود؟

ساخت وبلاگ

درمان لنف ادم یک فرایند زمانبر و حساس است که باید دقیق انجام گیرد. اصولا درمان لنف ادم از نظر گام های درمانی به دو فاز اصلی تقسیم بندی می شود. درمان در گام اول را درمان فاز حاد می گویند که توسط تیم درمانگر و پزشک لنفولوژیست پیگیری می شود. در فاز دوم که فاز نگهدارنده درمان لنف ادم نام دارد، فرد می تواند به صورت مستقل و یا با کمک اعضای خانواده و اطرافیان خود درمان را ادامه دهد. 

البته در این شرایط نیز پیگیری یک پزشک لنفولوژیست مجرب و ماهر نیاز است تا کنترل ها و آموزش های ضمن درمان را به صورت دقیق انجام دهد. مدت زمان فاز نگهدارنده بسیار طولانی تر از فاز حاد است و گاه ممکن است تا پایان عمر ادامه پیدا کند.

درمان لنف ادم چگونه انجام می شود

درمان لنف ادم در فاز حاد باید در یک کلینیک مجهز و زیر نظر مراقبین بهداشتی ماهر انجام گیرد. شدت درمان لنف ادم در فاز حاد به فاکتورهای زیادی بستگی دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • علت ورم
  • جنس ورم
  • میزان سفتی ورم
  • میزان وسعت و گستردگی ورم
  • نوع بافت بدن بیمار
  • میزان بافت های چربی موجود در ناحیه
  • میزان بافت فیبروز موجود در ناحیه

اهمیت این فاکتورها نشان می دهد که هر بیمار به لنف ادم خاص خود دچار می شود. بنابراین، پزشک لنفولوژیست باید قبل از هر چیز شخص بیمار را با همه جزییات خاص خود معاینه کرده و فرایند درمانی مخصوص او را برنامه ریزی کند. با این حال، یک قاعده نسبتا کلی وجود دارد که بر اساس آن بیمار لنف ادم برای انجام درمان فاز حاد خود باید بین 2 تا 4 هفته در کلینیک حضور داشته باشد.

هدف مراقبین بهداشتی در فاز حاد درمان لنف ادم چیست؟

شکل دهی به بدن بیمار مبتلا به لنف ادم یک هنر به حساب می آید. در واقع، فردی که در اثر ورم بیش از حد دچار ظاهر ناخوشایندی شده است، باید دوباره به اندام خود فرم مناسبی دهد. این کار را مراقبین بهداشتی در فاز حاد درمان لنف ادم آغاز می کنند. دست ها، پاها و قوزک های ورم کرده باید بتوانند دوباره فرم زیبایی به خود بگیرند. این کار از طریق ماساژهای تخصصی و بانداژهای مخصوص انجام می گیرد.

در فاز حاد درمان لنف ادم، هر بار که بیمار به کلینیک مراجعه می کند، درمانگران بانداژ وی را با تغییرات هر چند نامحسوس تعویض می کنند. تنوع در تکنیک بانداژ اعضای ورم کرده بدن، هم برای کاهش همه جانبه ورم لنفاوی مفید است و هم در شکل گیری اندام نقش موثری ایفا می کند.

در واقع، شاید حتی شخص بیمار نیز متوجه ایجاد تغییر در بستن بانداژ نشود؛ اما لنفوتراپیست با تغییر نحوه بانداژ به شکل گیری بهتر اندام کمک می کند. بنابراین، بانداژ نواحی دارای ورم نوعی هنر محسوب می شود که نباید آن را دست کم گرفت. تمامی این کارها باید طی 2 تا 3 هفته و در کلینیک انجام گیرد تا ورم اولیه کم شده و فرد به حالت تثبیت نسبی برسد.

درمان لنف ادم با چه روش هایی انجام می گیرد؟

روش های درمان لنف ادم در طول دوره های زمانی مختلف، دستخوش تغییرات وسیعی شده اند. در گذشته  درمان لنف ادم محدود به انجام یکی از اقدامات زیر بود:

  • بالا نگه داشتن عضو دچار لنف ادم
  • ماساژ دادن عضو درگیر با ادم
  • انجام حرکات ورزشی
  • استفاده از برخی روش های درمان دارویی

امروزه تجربه ثابت کرده است برای درمان لنف ادم بهترین راهکار، استفاده از روش های ترکیبی است. به طوری که افراد در طول درمان لنف ادم، مراقبت های متنوعی را باید انجام دهند. این مساله به تایید کلیه مجامع علمی رسیده است و از این رو، روش درمان احتقان زدایی ترکیبی (Combined Decongestive Therapy (CDT))، بهترین روش درمانی برای لنف ادم به حساب می آید.

سلامتی...
ما را در سایت سلامتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فاطمه health12 بازدید : 126 تاريخ : شنبه 21 خرداد 1401 ساعت: 0:30